Bloemkoolgratin met paprika en ui
|
Ingrediënten: 4 personen
|
|
Bereiding:
|
-
Schil de aardappels en snij ze in gelijke stukken.
-
Kook ze in ruim water gaar.
-
Snij de bloemkool in roosjes en kook deze ongeveer 3 min.
-
Snipper de ui grof.
-
Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui.
-
Maak de paprika schoon en snij die in dunne reepjes.
-
Giet de bloemkoolroosjes af, meng ze met de ui en de paprika.
-
Giet de aardappels af en stamp ze met melk, peper, zout en nootmuskaat
tot een smeuiige puree.
-
Klop de kookroom los met de eieren en 100 gram geraspte kaas.
-
Schep de puree in een magnetronbestendige ovenschaal.
-
Schep de bloemkool en paprika erbovenop.
-
Schenk het kookroommengsel eroverheen.
-
Strooi de rest van de geraspte kaas eroverheen.
-
Plaats de schotel 10 - 15 min in een combimagnetron op de stand grill + magnetron (450 - 630 watt).
-
Geen combimagnetron?
Verwarm de schotel dan op heteluchtstand 180 graden of in een gewone oven op 200 graden.
-
Zet daarna nog een paar minuten onder de grill.
|